Αντλίες αποβλήτων λυμάτων Αντλίες βόθρων

Διαχείριση αποβλήτων λυμάτων Αντλίες βόθρων

Βασικά για να επιλέξουμε υποβρύχια αντλία ακαθάρτων λυμάτων θα πρέπει να γνωρίζουμε πόσο βαριά είναι η χρήση και αν αφορά υγρά με ελαφρά ακάθαρτα όπως βροχή , λάσπη σε αυλές και φρεάτια (αντλίες καθαρών – ακαθάρτων) ή λύματα σε βόθρους κτλ .Στη δεύτερη περίπτωση χρειάζεται να ξέρουμε πόσο βαριά είναι τα λύματα και τι μπορεί να πέσει στο βόθρο γιατί άλλη αντλία χρειάζεται για οικιακή ελεγχόμενη χρήση και άλλη σε ενοικιαζόμενα και σε μεγάλες εγκαταστάσεις .

Αντλίες αποβλήτων λυμάτων Αντλίες βόθρων 1

Εκτός τη ποιότητα του υγρού χρειάζεται να γνωρίζουμε στοιχεία όπως ύψος και μήκος που θα τα στείλουμε , ρεύμα τροφοδοσίας αντλίας (μονοφασικό ή τριφασικό) και χώρος όπου θα τοποθετηθει. Υπάρχει δυνατότητα να τοποθετηθεί και δίδυμο συγκρότημα λυμάτων για μεγαλύτερη παροχή και ασφάλεια αφού λόγο βαριάς χρήσης η αντλίες λυμάτων κινδυνεύουν με φθορά .

Αν γνωρίζουμε τα παραπάνω μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ των αντλιών για την πιο κατάλληλη ώστε να εξασφαλίσουμε  απόδοση και αξιοπιστία.

Ανάλογα με το υλικό κατασκευής οι αντλίες που διατίθενται μπορεί να είναι από χυτοσίδηρο, ανονοξείδωτο χάλυβα η διάφορα θερμοπλαστικά και τεχνοπολυμερή υλικά.

Ανάλογα με τον τύπο φτερωτής που διάθετουν οι αντλίες που διατίθενται μπορεί να είναι τύπου vortex, με κοπτήρες, ή μονοκάναλες με ανάλογη ειδίκευση στον τύπο των λυμάτων για τον οποίο προορίζονται.

Αντλίες αποβλήτων λυμάτων Αντλίες βόθρων 2

Πλήρη σειρά με αντλίες βόθρων λυμάτων μπορείτε να βρείτε στην εταιρεία ΚΕΛΕΚΗΣ ΑΝΤ. & ΝΙΚ. Ο.Ε. www.kelekis.gr