Ιστορία της αντλίας

Αντλίες νερού έχουν αναφερθεί από το 3000 π.Χ. με τροχούς και χρησιμοποιούσαν ζώα για την παροχή ενέργειας για να μετακινήσετε τους τροχούς. Οι σύγχρονες αντλίες περιλαμβάνουν φυγοκεντρική αντλία, αξονικής ροής , αντλίες αυτομάτου αναρροφήσεως κ.α.

Μεσοποτάμιοι
1. Οι Μεσοποτάμιοι ήταν υπεύθυνοι για την πρώτη αντλία γύρω στο 3000 π.Χ. Χρησιμοποίησαν ένα ξύλινο μοχλό δίπλα στην όχθη του νερού, με ένα αντίβαρο στη μια πλευρά και έναν κουβά από την άλλη. Όταν το καλάμι ωθήθηκε προς τα κάτω, το αντίβαρο ανέβαζε το κουβά και το νερό άδειαζε σε μια γούρνα.
500 π.Χ.
2. Τρεις αντλίες εφευρέθηκαν γύρω στο 500 π.Χ. αυτά περιλάμβαναν το waterwheel με τα δοχεία που επισυνάπτεται, ένα υδροκίνητο τροχό με διαμερίσματα για το νερό και με μια αλυσίδα .
Φυγοκεντρική αντλία
4. Η φυγοκεντρική αντλία είναι μηχανοκίνητη που δημιουργεί αναρρόφηση για να τραβήξει το νερό. Εφευρέθηκε στα τέλη του 1600 από τον Denis Papin. Το 1698, ο Thomas Avery εφηύρε μια αντλία που λειτουργεί με ατμό για να δημιουργήσετε ένα κενό για να αναρροφήσει νερό.
Αξονικούς και αυτομάτου αναρροφήσεως (Jet) αντλίες
5. Από τη δεκαετία του 1940, με αξονικές αντλίες που χρησιμοποιούσαν ένα συμπιεστή με κινητήρα αεριώθησης . Οι Jet αντλίες χρησιμοποιούνται σε πηγάδια που είναι βαθύτερες από 200 πόδια.