Αντλίες ομβρίων

Οι αντλίες ομβρίων είναι ουσιαστικά οι υποβρύχιες ηλεκτρικές αντλίες ακαθάρτων που μπαίνουν σε φρεάτια , υπόγεια , σκάρες και αντλούν συσσωρευμένα ύδατα κυρίως βρόχινα μαζί με λάσπη .
Οι αντλίες αυτές κυρίως είναι με φλοτέρ στάθμης για να έχουν και δυνατότητα αυτόματης εκκίνησης. Υπάρχουν τριών τύπων φλοτέρ στάθμης ανάλογα τη χρήση και τα διαθέσιμα χρήματα .

Φλοτέρ μπίλιας με καλώδιο : Τα φλοτέρ αυτού του τύπου είναι το πιο διαδεδομένο στις αντλίες λόγο κόστους και προσφέρει αρκετή ασφάλεια άλλα πρέπει να έχει χώρο για τη σωστή λειτουργία .
Φλοτέρ βραχίωνας : Το φλοτέρ αυτό έχει πλαστικό βραχίωνα με φούσκα στο τέλος και η εκκίνηση και παύση γίνεται με μικροδιακόπτη εσωτερικά της αντλίας , αυτού του τύπου τα φλοτέρ προσφέρουν μέγιστη ασφάλεια ,συγκεκριμένη κίνηση και δυνατότητα εύκολης αντικατάστασης φλοτέρ.
Φλοτέρ εσωτερικό κάθετο : Ο τύπος του φλοτέρ αυτό είναι ιδανικό για μικρούς χώρους αφού δεν χρειάζεται ελεύθερος χώρος και μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι η αντλία πρέπει να δουλεύει σε ευθεία αλλιώς υπάρχουν περίπτωση δυσλειτουργίας του φλοτέρ στάθμης.
Οι αντλίες ομβρίων ακαθάρτων έχουν και φίλτρο ώστε να αποφεύγεται και η άντληση στερεών που μπορεί να μπλοκάρουν τη φτερωτή .Σχεδόν με το έδαφος εφάπτονται οι αποστραγγιστικές αντλίες ακαθάρτων ομβρίων ώστε να έχουμε τη δυνατότητα της αποστράγγισης των υδάτων απο υπόγεια , φρεάτια .

Μεγάλη σειρά με υποβρύχιες αντλίες ακαθάρτων ομβρίων σε όλους τους τύπους μπορείτε να βρείτε στην εταιρεία ΚΕΛΕΚΗΣ ΑΝΤ. & ΝΙΚ. Ο.Ε.